Pnąca-wisząca Truskawka Temptation

Dostępność: duża ilość
Cena: 4,99 zł 4.99 PLN
quantity szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: -
Kod produktu: 4834432

Opis

Opis produktu:

Odmiana truskawki do uprawy w gruncie i doniczkach owocująca nieprzerwanie od czerwca do jesiennych przymrozków. Roślina zwykle bez rozłogów.

 

Efekt wieloletnich starań naukowców, którzy wyselekcjonowali nietypową odmianę truskawki, która jest w stanie obficie kwitnąć i owocować w warunkach doniczkowych.

 

Na jednym krzaczku może się ich pojawić nawet 50 - 100szt

Składniki:

Ciasto na naleśniki czekoladowe (około 20 sztuk o średnicy 18 cm):

• 50 g masła
• 50 g ciemnej czekolady (użyłam Wedla 64% kakao)
• 1 szklanka (250 ml) mleka
• 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (niekoniecznie)
• 1 płaska łyżka kakao
• 2 małe lub średnie jajka
• 1/2 szklanki cukru (można dać mniej)
• 150 g mąki pszennej

Nadzienie:

• około 500 - 700 g truskawek
• 3 łyżki cukru pudru + dodatkowo 1/2 szklanki
• 500 g twarogu śmietankowego o konsystencji musu (np. President)
• 1 laska wanilii
• cukier puder do posypania naleśników

Przygotowanie:

  • Do rondelka włożyć pokrojone na kawałki masło i połamaną na kosteczki czekoladę. Wlać mleko, ekstrakt z wanilii, wsypać kakao i na małym ogniu, ciągle mieszając, roztopić masło i czekoladę, starając się nie podgrzewać za bardzo masy. Odstawić z ognia, wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz miksować na gładkie ciasto. Odstawić na 30 - 60 minut. Do ciasta dodać 1/3 szklanki wody gazowanej, zmiksować. Można już zacząć smażyć naleśniki. Można też ciasto wstawić do lodówki na około 1 - 2 doby. Im dłużej ciasto będzie stało, tym więcej trzeba będzie dodać do niego wody gazowanej.
  • Dobrze rozgrzać patelnię, następnie zmniejszyć ogień do średniego i smażyć naleśniki po około 1 - 1,5 minuty z każdej strony. Patelnia cały czas ma być dobrze rozgrzana. Na każdego naleśnika nakładać po około 3 łyżki ciasta, rozprowadzać je sprawnym ruchem ręki po całej patelni. Pierwszy naleśnik smażyć na natłuszczonej patelni (np. masłem), później wystarczy smarować patelnię odrobiną tłuszczu co trzeci - czwarty naleśnik, ale nie jest to konieczne.
  • Truskawki pokroić na kawałki. Odłożyć szklankę truskawek i zmiksować je na mus z około 3 łyżkami cukru pudru. Twaróg śmietankowy wymieszać z resztą (1/2 szklanki) cukru pudru. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wyskrobać ziarenka, wymieszać z masą serową.
  • Każdy naleśnik smarować od jaśniejszej strony około 2 łyżkami nadzienia serowego i nakładać po 4 - 5 kawałki truskawek. Posypać cukrem pudrem i od razu podawać z ciepłym musem truskawkowym. Naleśniki najlepiej odgrzewać na patelni, bez nadzienia, na koniec posmarować serem, złożyć na pół i zdjąć z patelni. Smacznego!

Aby owoce były aromatyczne i słodkie , truskawka wymaga nasłonecznionego miejsca. Może też być wysadzana wprost do gruntu. Mrozoodporna .

To najlepsza pora wysiewu, aby wkrótce cieszyć się pysznymi owocami.

Uprawa:

 

Prawidlowo pielegnowana roslina juz po 4 miesiacach wchodzi w okres kwitnienia i owocowania,wydajac smaczne owoce przez cale lato.

 

NIE SPRAWIA ŻADNYCH PROBLEMÓW W UPRAWIE ODPORNA NA SZKODNIKI

 

Zastosowanie:

Używana głównie w celach kulinarnych, nadaje się do bezpośredniego spożycia jak również na przetwory, dodatek do deserów, ciast.

Smaczne orzeźwiające owoce idealnie sprawdzają się w upalne lato.

 

Oferta obejmuje opakowanie 0,05gr. nasion oraz szczegółową instrukcję siewu.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl