Bananowiec mrozoodporny 'Freddi Banani' (Musa basjoo)

Niedostępny
25,90 zł
Krótki opis
Odmiana ta to pierwszy mrozoodporny i najszybciej rosnący bananowiec, którego system korzeniowy odporny jest do temperatury do –16 °C. Dorasta do wysokości 2 - 3 metrów tworząc duże, dekoracyjne liście.
  • Docelowa wysokość 3,00m
  • Termin kwitnienia lipiec, sierpień, wrzesień
  • Mrozoodporność duża
  • Stanowisko słoneczne
  • PH gleby lekkokwaśne
  • Łatwość upraw trudna
  • Kolor kwiatów odcienie żółtego
  • Super cecha duże, dekoracyjne liście

Darmowa dostawa

dla zamówień powyżej 490zł

Więcej informacji
Pszczoła radzi
  • stanowisko: posadź w słonecznym miejscu, odsłoniętym od wiatru, ze względu na delikatne liście
  • gleba: najładniej będzie rosnąć, kiedy posadzisz go wpiaszczysta, piaszczysto-gliniasta glebie
  • nawożenie: Bananowiec mrozoodporny 'Freddi Banani' wymaga silnego nawożenia
  • podlewanie: podlewaj intensywne, ale uważaj, żeby go nie zalać
  • wzrost: rośnie szybko
  • sadzenie: należy go sadzić do dużych donic      
  • przycinanie: można ograniczyć się do cięć pielęgnacyjnych uszkodzonych liści, które wyglądają nieatrakcyjnie
  • forma: bylina
  • plenność: niska
Czym zachwyciła pszczołę
  • Ma bardzo duże walory dekoracyjne ze względu na swoje piękne, duże liście.
  • Zimowanie Bananowca mrozoodpornego 'Freddi Banani' posadzonego do gruntu, opiera się na przycięciu rośliny do wysokości 10-15 cm oraz okryciu, aby na wiosnę wypuścił nowe pędy i wtedy należy rozpocząć intensywne nawożenie. Natomiast roślinę posadzoną w donicy należy umieścić jesienią w pomieszczeniu i utrzymywać umiarkowaną wilgotność podłoża. Owoce powinny pojawić się po 3-4 latach na pędach, które były nie przycinane
Docelowa wysokość 3,00m
Termin kwitnienia lipiec, sierpień, wrzesień
Mrozoodporność duża
Stanowisko słoneczne
PH gleby lekkokwaśne
Łatwość upraw trudna
Kolor kwiatów odcienie żółtego
Super cecha duże, dekoracyjne liście
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Bananowiec mrozoodporny 'Freddi Banani' (Musa basjoo)
Twoja ocena